Ultraloop Steenbergen 6 uur op 12 mei, voorinschrijving verlengd

Er kan tot en met 11 mei worden ingeschreven voor de 6 uur van Steenbergen, die op 12 mei wordt gelopen. Er hebben zich al een kleine 40 deelnemers ingeschreven waaronder een aantal sterke mannen en vrouwen.

De inschrijving voor de 6 uur van Steenbergen loopt redelijk goed, maar er is nog meer dan genoeg plaats voor mensen die willen ervaren hoeveel kilometers ze in 6 uur kunnen lopen. Een 6 uur is een prima gelegenheid om eens verder dan de marathon afstand te lopen. Maar de kilometers die je in de 6 uur aflegt kan je ook goed gebruiken als basis voor een andere ultraloop later dit jaar. De 6 uur van Steenbergen doet mee aan de Marathon & Ultracup wat betekent dat het resultaat van deze wedstrijd meetelt voor het eindklassement. Een mooi service van de organisatie aan de cuplopers.

Maar je kan de 6 uur natuurlijk ook echt als wedstrijd lopen. Er zijn in het verleden in Steenbergen prima prestaties geleverd op de 6 uur. Pascal van Norden kwam in 2016 tot het parcoursrecord bij de mannen met zijn afstand van 86,592 km. Leonie Ton liep in 2017 het parcoursrecord bij de vrouwen met haar 77,934 km wat tevens het officieuze Nederlandse Record op de 6 uur is.

Er hebben zich al een aantal sterke mannen en vrouwen ingeschreven. Wat te denken van de Belg Leo Smets die de afgelopen jaren prima prestaties neerzette. Hij verbeterde vorig jaar zijn PR op de 100 km tot 7.34.50 en werd dit jaar 2e bij de mannen bij de 120 van Texel. Zijn PR op de 6 uur is 77,855 km. Wilma Dierx haalde al veel successen, vooral op de langere afstanden. Maar ze kan ook een goede 6 uur lopen. Wilma won de 6 uur van Steenbergen in 2012, 2014 en 2016. Haar PR is een afstand van 70,353 km.

Een opmerkelijke inschrijving is die van Arno en Meriem van Triest. Bij wijze van huwelijksreis liepen zij 7 dagen achter elkaar een marathon. En niet zomaar marathons, maar op elk continent 1 marathon. Met het reizen tussendoor een enorme opgave. Voor een leuk artikel over de huwelijksreis van dit sportieve stel zie: http://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2932847/Gehaald-Arno-en-Meriem-renden-7-marathons-in-7-dagen-op-7-continenten

Henri Thunnissen

{b}Van mede-organisator (én ultraloper) Peter Suijkerbuijk kregen we het volgende bericht:{eb}

Om de inschrijving nog aantrekkelijker te maken is de voorinschrijving verlengd tot 11 mei 2019!!!

Wij zijn er klaar voor, we hopen jullie ook. Laat ons alstublieft snel weten of je weer van de partij bent bij dit mooie evenement.

Zoals jullie weten wordt de ultraloper in Steenbergen een mooi pakket aan voorzieningen aangeboden:

• Groot digitaal beeldscherm met alle doorkomsttijden, afstanden en positie in de wedstrijd

• Overzichtelijke uitslagen met alle tussentijden

• Een snel en plezierig parcours

• Geluid (muziek en verslag van de wedstrijd) over het gehele parkoers

• Vakkundige speaker

• Grote variëteit aan drank en voeding in de refreshmentzone

• Masseurs en EHBO aanwezig

• Leuke herinnering

• Ruime kleed en douchegelegenheid direct aan het parcours

Via onze site http://www.ultraloopsteenbergen.nl kun je snel ons meedelen dat we op je deelname kunnen rekenen (mocht je later niet kunnen dan doen we niet moeilijk met het terugbetalen van het inschrijfgeld!)